FEDERACION ESPAÑOLA DE MUNICIPIOS Y PROVINCIAS

ACOM ESPAÑA

ACOM ESPAÑA

ACOM ESPAÑA

05/10/2009

>Anar a la fototeca

ACOM ESPAÑALa Secció Espanyola d’EUR-ACOM de la FEMP sorgeix per l’interès d’intercanviar coneixements i aplicar estratègies i polítiques per afrontar els problemes econòmics i socials compartits per les comarques europees afectades per la crisi de la indústria del carbó.

Des de la seva constitució l’any 1991 té com a objectius:

• La defensa dels interessos de les comunitats actuals i preexistents de la mineria del carbó a Espanya, amb l’objectiu d’ajudar a la seva recuperació i diversificació econòmica, social i ambiental.
• La defensa, utilització i aprofitament del carbó comunitari en les polítiques energètiques definides a Espanya per les Administracions competents.
• L’intercanvi d’experiències i la cooperació mútua entre les autoritats dels Municipis miners del carbó.
• La promoció de qualsevol altre objectiu que estimin convenients en el marc d’allò disposat a les presents normes i amb absoluta observança d’allò establert als Estatuts de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
• Així mateix, la Secció Espanyola de Municipis Miners del Carbó assumeix com a finalitats pròpies dins del seu marc territorial els objectius fonamentals declarats per les normes constitutives d’EUR-ACOM


La Secció és presidida per l’Alcalde d’Aller (Astúries), el Sr. Gabriel Pérez Villalta.

En aquest moment estan associades 94 Entitats Locals, que representen 1.095.180 habitants.